ugyfelszolgalat@lanzs.hu +36 1 300 9123


Sokan akkor gondolnak az akkumulátorokra, ha az autó nem vagy nem megfelelően indul. Ez a legtöbbször a hidegben fordul elő, mivel a gyenge akkumulátorban végbemenő kémiai folyamtok lelassulnak, és ezzel egyszerre megnő a motorban a súrlódási erő. Ez nagy faladat elé állítja az akkumulátort és ha még a generátor sem megfelelően működik, akkor esély sincs az indításhoz.

A gépjárművek egyre több és bonyolultabb elektronikai megoldásokkal és folyamatosan bővülő villamos fogyasztóval vannak felszerelve és a start-stop rendszerek is nehezítik az akkumulátorok dolgát. Mindezek miatt egy akkumulátor cseréje semmiképpen nem nevezhető rutin faladatnak, forduljanak hozzánk, ahol akkumulátor teszter segítségével megvizsgáljuk akkumulátorát és a megfelelő kapacitású kiválasztását követően kicseréljük azt.

Akkumulátor csere

Természetesen, ha lemerül, az akkumulátor az nem jelenti azt, hogy az el is romlott, mivel lehet, hogy csak valamelyik fogyasztó álló helyzetben lemerítette azt. Ezért a lemerült akkumulátor újra feltölthető megfelelő töltő berendezéssel.

Miért merülhet egy akkumulátor?

Helytelen csere okozhat teljes kisülést. Ennek oka, hogy nem az eredeti kapacitással megegyezőre lett cserélve az akkumulátor. A vezérlőegység hibája a motor leállítása után nem kapcsolnak ki az egységek vezérlői és tovább használják az energiát. Hibás generátor estében nem tölti menet közben az akkumulátort, ami így az egyedüli energia forrása a fogyasztóknak. Hibás generátor szabályozó elégtelen töltést eredményez, ami miatt lemerülhet, vagy túl töltődhet az akkumulátor.

A világítás felkapcsolva marad.

Utólagosan beszerelt villamos berendezések, amelyek általában szivargyújtóról kapnak áramot. Ezek gyorsan lemerítik az akkumulátort. A rövid utak során több energiára van szükség, mint amit a generátorok biztosítani tudnak, ilyen esetekben kerüljék egyes fogyasztók használatát! Rövidzárlat a rendszerben okozhat teljes lemerülést, mivel ilyenkor nagy mennyiségű áram fogy az akkumulátorból, ami sajnos hővé alakul át. Kerülje el az ezekhez hasonló kellemetlenségeket és forduljon hozzánk.

Kapcsolódó szolgáltatás: https://lanzs.hu/fenyszoro-beallitas-izzocsere