ugyfelszolgalat@lanzs.hu +36 1 300 9123


Vezérlés csere? De miért is kell, mikor ajánlott, mit kell ilyenkor cserélni? Erre a kérdésre, minden a gépkocsijára egy keveset is adó sofőr tudja a választ, hiszen a gépjárműgyártók a vezérléssel kapcsolatos szerviz esedékességről pontosan informálja az autók tulajdonosát. Ezt egy meghatározott kilométer futás (például 160.000 km) vagy a forgalomba helyezéstől számított idővel (pl. 6 év) határozza meg. A kilométer futás időpontját általában az időszakos inspekcióval egy időben határozza meg, ha például 20.000 kilométer az előírt szerviz periódus, akkor annak az egész számú többszöröse. Ez a javítás a motor és a gépjármű hosszú távú működéséhez elengedhetetlen. Szervizünkben minden gyári előírásnak megfelelő javítási folyamat és hosszú élettartamot garantáló alkatrészek rendelkezésre állnak. Miért is fontosak ezek? Azért mert a vezérlés csere elhanyagolása esetén a teljes motort tönkre tehetjük.

Vezérlés csere

Mit kell egy vezérlés csere alkalmával kicserélni. Erre gyors választ adhatnak a gyártók vezérlés készletei. Ezek csak részben oldhatják meg a javítás alkatrész igényét, mivel sok esetben, ezekben a szettekben nincs minden alkatrész benne. Hiányozhat például a feszítő egység, ami sokszor gyári alkatrészben fellelhető, de cégünk széleskörű alkatrész ellátása révén nem akad fenn sem az alkatrész szállítással sem pedig a szakszerű javítással.

A vezérlés csere alkalmával körültekintő módon kell a hozzá kapcsolódó alkatrészek vizsgálatával is elvégezni, hiszen ezek állandó kapcsolatban vannak egymással. A vízpumpa, ami sokszor a vezérlés hajtásba van integrálva, a vezérlés cserekor ajánlott cserélni, hiszen az elhasználódás ugyanolyan mértékű ennél az alkatrésznél. Ilyenkor a hűtővíz fagyálló szintjének megfelelő beállítása elengedhetetlen.

Kapcsolódó szolgáltatás: https://lanzs.hu/gepjarmu-diagnosztika