ugyfelszolgalat@lanzs.hu +36 1 300 9123


A műszaki vizsga érvényessége biztosan lejár. Mint minden vizsgára, a műszaki vizsgára is fel kell készíteni a gépjárművét, így elkerülheti a kellemetlenséget, hogy a műszaki vizsgán szembesüljön azzal, hogy egy kis meghibásodás miatt nem sikerül levizsgáznia a gépjárművének.

A jelenleg érvényes szabályok szerint, minden újonnan forgalomba helyezett gépjármű négy évre kap érvényes műszaki vizsgát és ezt követően két évente kell a műszaki vizsgát megismételni. Tehát minden 4 évesnél idősebb gépjárművet 2 évente vizsgáztatni kell. Amennyiben rendszeresen szervizelteti gépjárművét úgy nem érheti meglepetés. Cégünk a vállalja szeretett autójának felkészítését.

Mit is érdemes ilyenkor átvizsgáltatni?

A szélvédő állapota különösen fontos a műszaki vizsga során. Nem lehet a látótérben semmilyen kőfelverődés és a szélvédőn nem lehet repedés. Amennyiben gépkocsijának szélvédőjén vannak sérülések és azt már nem lehet szakszerűen javítani, úgy vállaljuk szélvédőjének szakszerű cseréjét a hozzá tartozó kényelmi berendezések, mint távolság, eső érzékelő kamerák kalibrálása. Ugyanakkor az első szélvédő nem lehet fóliával sötétített és az oldalsó szélvédők fényáteresztő képességét sem lehet 75% alá csökkenteni. Ha mégis fóliázott az autónk, azt a műszaki vizsga előtt el kell távolítani. Fóliázni lehet a hátsó szélvédőt és a hátsó oldal ablakokat.

A világítóberendezéseknek működni kell a műszaki vizsgán. A helyzetjelző, a tompított és a távolsági fényszórók, az irányjelzők, a féklámpák, a tolatólámpa és a ködlámpák kifogástalan működése elvárt a műszaki vizsgához. Cégünk vállalja a műszaki vizsgára való felkészítés során az elektronikai műszerek és világítás ellenőrzését és javítását.

Műszaki vizsgára felkészítés

A karosszéria elemek felülvizsgálata is fontos szempont a műszaki vizsgakor. Azzal  nem szokott gond lenni, ha egy kezdődő korrodálódással megyünk vizsgázni, de a porrá rozsdásodott küszöb vagy sárvédő esetében már a vizsga előtt felhívjuk a figyelmét a legfontosabb javításokra és szerződött partnereink segítségével felkészítjük gépkocsijának kaszniját a műszaki vizsgára.

A gumiabroncsok profilmélysége nem lehet a törvényileg előírt 1,6 milliméternél kevesebb és nem lehet rajta semmilyen külső mechanikai sérülés, úgy, mint vágás vagy dudor. Mi azt ajánljuk, hogy a megfelelő tapadás és vonóerő átadás 3-4 milliméteres profilmélységgel még garantálható ez alatt drasztikusan csökken. A gumiabroncsok mellett a keréktárcsákat is ellenőrzik, és ha nem a gyári könnyűfém keréktárcsákkal megyünk műszaki vizsgára, akkor kérhetik a műbizonylatot. Csak a gyári specifikációval megegyező gumi és keréktárcsákat fogadják el. A legkorszerűbb gumiszerelő és centrírozó gépekkel, széles márkaválasztékkal megoldjuk a gumis problémáját IS.

A műszerfalon lévő visszajelző lámpáknak nem jelezhetnek semmilyen meghibásodást. Korszerű diagnosztikai eszközeink segítségével kivizsgáljuk a hibajelzéseket és a műszaki vizsga előtt javítjuk azt.

A biztonsági öveket ellenőrizni kell, mert a csévélőknek  és a csatlakozóknak tökéletesen kell működni úgy mint az övfeszítőnek is. Le kell ellenőriznünk a szélvédőmosó berendezést, lapátokat és a dudát. Ha ezeket a rövid, szemrevételezéssel is ellenőrizhető hibákat időben feltárjuk akkor nem lesz gond a vizsgán. Cégünk a szükséges megbízásokkal átvállalja a teljes ügyintést!

Jelentkezzen be hozzánk hétköznap a 8-17 óra között a +36-70378-3363-as telefonszámon, vagy az éjjel nappal használható https://lanzs.hu/szerviz-idopont-foglalas weboldalon.

Kapcsolódó szolgáltatás: https://lanzs.hu/futomu-ellenorzes-es-javitas