ugyfelszolgalat@lanzs.hu +36 1 300 9123


Az automataváltóra hajlamosak vagyunk úgy gondolni, mint kényelmi, luxuscikk, azonban ez ma már egyre kevésbé állja meg a helyét. Egyre kisebb kategóriájú gépjárművekben is megjelenik, szinte minden gyártó, minden típusához kínál különböző automata váltókat, melyeknek egy közös tulajdonságuk van.


Amennyiben nem kapják meg ezek a kifinomult szerkezetek a megfelelő gondoskodást, ez esetben nem is az a kérdés, hogy tönkre fog-e menni, hanem az hogy mikor. Nem feltétlenül Önnél, de idővel az elhanyagolt automataváltó olajcsere hiányának végeredménye, biztosan jelentkezni fog. Ez pedig nem lesz olcsó, ebben is biztos lehet.


Mi lehet akkor a megoldás?

Joggal gondolnánk, hogy a gyártó által meghatározott futásteljesítmény elérése, vagy a meghatározott időintervallum letelte előtt, amennyiben elvégeztetjük a szükséges karbantartást, akkor nyugodtan hátra dőlhetünk. Egy dolgot azonban nem árt tudni! Pontosan a kifinomult technikai felépítés és a bonyolult megoldások miatt, az automataváltók olajcseréje, hagyományos módon, egész egyszerűen nem kivitelezhető!


Ne érezze most magát becsapva, mert ha korábban ilyen jellegű karbantartáson esett át gépjárműve, a műveletet az adott szerviz biztosan elvégezte. Viszont ez esetben olajcseréről nem beszélhetünk, esetleg olajfrissítésről.


Az automataváltó felépítésétől függően ugyanis, a felöltési mennyiség teljes egészében nem cserélhető a hagyományos módon, csak annak 30-70 százaléka. Ezért beszélünk inkább olajfrissítésről, mintsem cseréről. Amennyiben pedig most arra gondol, hogy az ily módon betöltött friss hajtóműolaj keveredik a váltóban maradt régi olajjal és annak minden szennyeződésével, akkor ezt jól is gondolja.


Lehetséges egyáltalán teljes mértékben az automataváltó olajcsere?


Természetesen igen! Viszont ahogy említettük is a hagyományos módokon nem. Prémium, márka független gépjármű szervizeinkben azonban, kifejezetten az automataváltó olajcsere maradéktalan elvégzéséhez szükséges, professzionális berendezéssel rendelkezünk. Így az elhasznált, élettartama végéhez közeledő hajtóműolaj teljes egészében lecserélhető, így pedig biztosítható az automataváltó hosszú, problémamentes működése. Mindig igyekszünk kiszolgálni Ügyfeleink, mind technikai, mind pedig humán oldalról nézve. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy ilyen automataváltó olaj cseréjéhez szükséges berendezés, rajtunk kívül csak Pest megyében található. De Önnek nem kell addig utaznia, keressen Minket bátran és bizalommal!


Kapcsolódó szolgáltatás: https://lanzs.hu/altalanos-atvizsgalas