ugyfelszolgalat@lanzs.hu +36 1 300 9123


Az utakon futó diesel meghajtású gépkocsik már lassan évtizedek óta turbófeltöltéssel működnek. A benzines motorok esetében is egyre inkább terjednek el a turbók. Ennek egyszerű oka van. A gépjárműgyártókat folyamatosan a gépkocsik káros anyag kibocsátásának csökkentésére kötelezik.

A káros anyag kibocsátás csökkentését a lökettérfogat csökkentésével érik el a gyártók, de mivel a vevők igényei a gépkocsi méretére és teljesítményére vonatkozóan folyamatosan nőnek ezért a teljesítményt kisebb köbcenti mellett is növelni kell.

A turbó egy olyan alkatrész, amely levegőt juttat az égés térbe, ezzel fokozza, az égést ez által javítja a motor-teljesítményt. A gépkocsik motorjába különböző méretű turbót szerelnek és van olyan motor amit már akár három turbó tölt.

A turbó is egy alkatrész, amely rendszeres karbantartás mellet a gépkocsi élettartama végéig működhet. A turbó meghibásodása sokszor valamilyen másik alkatrész meghibásodásának következménye. Ezért a kapcsolódó rendszereket is átvizsgáljuk. Sokszor a legegyszerűbb alkatrészek romlanak el, mint a turbócső, amit gyorsan tudunk javítani.

Turbó javítás

Ha mégis elromlott a turbó, akkor jöhet a turbó javítás. A gépkocsi gyári előírásainak megfelelőre cseréljük, vagy pedig a képzett kollégáink szakszerűen megjavítják. A lényeg az, ha bármilyen teljesítmény csökkenést érez a gépkocsiján, elmegy a vonóerő akkor ne várjon vele, keressen fel minket, hogy elkerülje az esetleges nagyobb meghibásodásokat.

Kapcsolódó szolgáltatás: https://lanzs.hu/motortisztitas